O Craig και αλλα αποκλειστικα!



Coffee and Games, 22.08.2020:

Για να ξεκινήσουμε και σήμερα με τη φωτογραφία της ημέρας, αυτό τον καιρό παίζω το “Middle-Earth, Shadow of War”. Το παιχνίδι φαίνεται να είναι μια κόπια του πρώτου (“Middle-Earth, Shadow of Mordor”), με αρκετά online στοιχεία, πιο πολλούς (αλλά όχι πάντα πιο μεγάλους) χάρτες και για κάποιο λόγο πολύ πιο εύκολο. Το nemesis system δουλεύει και εδώ μια χαρά. Το παιχνίδι γενικά δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω από αυτό που έδωσε το πρώτο, απλά το δίνει πιο πολύ (σε όγκο). Μέχρι αυτή τη στιγμή (περίπου 15 ώρες) δεν καταλαβαίνω γιατί είχε πάρει τόσο καλές βαθμολογίες τότε που είχε βγει… Είναι πολύ επαναλαμβανόμενο, αλλά μιλάμε για πολύ...

Συνέχεια στο θέμα της προηγούμενης εβδομάδας με το μπλε στρατόπεδο να έχει την τιμητική σε αυτό εδώ το κείμενο. Όπως υποσχέθηκα δεν θα σε αφήσω ήρεμο Sony fanboy. Εδώ, για ακόμα μια φορά, έχουμε να κάνουμε καθαρά με οπαδιλίκι, και μάλιστα του κακού τύπου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι όλοι οι “sonάκιδες”, ούτε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στους “xboxάκιδες”. Απλά, λυτά και απέριττα, ρε φίλε μου καλέ εσένα τι σε κόφτει αν θα βγει, πότε θα βγει και πως θα βγει ένα παιχνίδι που σου είναι παντελώς αδιάφορο και δεν θα το παίξεις πιθανώς ποτέ, λέμε τώρα. Το κράξιμο για τους προφανείς λόγους, που κάποιους από αυτούς ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα είναι σωστό και ευπρόσδεκτο όταν έχει χαρακτήρα κρητικής προς το τι μας έταξαν και τι δεν έχουμε δει ακόμα, γιατί αν δεν πιάσουμε το παιχνίδι στα χέρια μας δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν αυτά που μας έταξαν είναι αληθινά ή όχι.


Αφού ρε παιδί εσύ θα πάρεις την κονσόλα σου, θα γουστάρεις με τα αποκλειστικά σου, και πολύ καλά θα κάνεις, άσε τον άλλον να κάνει ότι του τραβάει η όρεξη. Θέλει να πάρει Xbox γιατί του αρέσει το χρώμα, θέλει να πάρει Xbox γιατί του αρέσουν μόνο τα multiplatform και έχει κλασμένα τα αποκλειστικά, θέλει να πάρει Xbox γιατί πιστεύει ότι το Game Pass τον συμφέρει σαν καταναλωτή, ας το πάρει για όποιον στο π**τσο λόγο θέλει. Πάρε εσύ το δικό σου να παίξεις τα παιχνίδια που γουστάρεις και ο άλλος θα πάρει το δικό του να παίξει τα παιχνίδια που γουστάρει. Και τελειώνοντας με τη μπλε μεριά θα παραθέσω τους εξής αριθμούς, πηγή είναι το Wikipedia οπότε (ελπίζω) υπάρχει κάποια βάση εδώ και δεν είναι 100% μπαρούφες, σύμφωνα με το site έχουν πουληθεί 106 εκατομμύρια κονσόλες, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, με 112,3 εκατομμύρια να έχουν διατεθεί στα μαγαζιά συνολικά μέχρι το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Ας δούμε τώρα πόσα αποκλειστικά έχουν πουληθεί από τους πρωτοκλασάτους τίτλους της κονσόλας, “Marvel’s Spider-Man” (μέχρι τον Αύγουστο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του) είχε κάνει 13,2 εκατομμύρια, “God of War” (μέχρι τον Μάιο του 2019, ένα χρόνο και κάτι μετά την κυκλοφορία του) είχε κάνει 10 εκατομμύρια, “The Last of Us Part II” στο Wiki λένε για τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας που είναι στα 4 εκατομμύρια, το παιχνίδι έχει 1,5 μήνα περίπου που έχει κυκλοφορήσει, για χάρη της κουβέντας ας πούμε ότι μέχρι στιγμής έχει πουλήσει άλλα 2 εκατομμύρια. Αυτοί οι αριθμοί τι μας δείχνουν; Ότι ο πολύς ο κόσμος παίρνει την κονσόλα για να παίξει Fortnite και CoD με τους φίλους του που έχουν και αυτοί PlayStation 4 και όχι για τα αποκλειστικά (εδώ μην ακούσω ότι αυτά είναι cross-play, cross-save, γιατί όταν βγήκε η κονσόλα δεν ήταν και τα περισσότερα εκατομμύρια από εκεί έγιναν). 


Για να κλείσω το θέμα (ναι, δεν θα πιάσω το κόκκινο στρατόπεδο γιατί με “Nintendάκιδες” δεν βγάζεις άκρη), η καθυστέρηση μόνο καλό θα κάνει και αυτός που θα έπαιρνε μόνο PlayStation 5 δεν νομίζω να άλλαζε γνώμη για το Halo Infinite, οπότε θάψτε τα τσεκούρια του πολέμου αδέρφια, παίξτε ότι γουστάρει ο καθένας, με το controller/πληκτρολόγιο-ποντίκι που γουστάρετε και αφήστε τους οπαδισμούς για το γήπεδο (όποιας μορφής γήπεδο), εσύ και εγώ το μόνο που έχουμε να κερδίσουμε από τις μεγάλες εταιρίες είναι καλά παιχνίδια, όποτε και αν αυτά έρθουν, το να σκοτωνόμαστε γι’ αυτές δεν βοηθάει κανέναν μας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις