"Warcraft", Quick Movie Review

Εισαγωγή:

Κατευθείαν στο ψητό και σε αυτό το quick movie review. Warcraft ταινία! Το όνειρο κάθε παιδιού που έπαιζε videogames από το '90 και μετά γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Το ότι η -μαμά- Blizzard έχει βάλει ενεργά το χεράκι της στο όλο θέμα μας δίνει ελπίδες ότι η ταινία δεν θα είναι σαν τα διάφορα αποβράσματα που ονομάζουν μεταφορές videogames σε ταινίες και δεν έχουν να δώσουν τίποτα -μα τίποτα- σε κανέναν από τους οπαδούς είτε του ένα, είτε του άλλου μέσου.





Η ιστορία του Azeroth

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του πως τα orcs -με την μαγεία του αρχηγού τους Gul'dan- κατάφεραν να ανοίξουν μια πύλη και να εισβάλουν στον κόσμο του Azeroth. Σεναριακά η ταινία προσπαθεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του κόσμου του Warcraft, και εδώ αρχίζουν τα πρώτα παράπονα... Εξαιτίας του ότι είναι πολλά τα γεγονότα που πρέπει να καλυφθούν, είναι σαν να βλέπεις -λίγο, πολύ- τους τίτλους από το όλο θέμα. Δηλαδή οι fans του κόσμου του παιχνιδιού θα καταλαβαίνουν πάνω-κάτω το τι βλέπουν και το γιατί κάνει αυτά που κάνει ο κάθε χαρακτήρας μέσα στην ταινία, οι υπόλοιποι θα πρέπει να παλέψετε λίγο παραπάνω για να βγάλετε ένα νόημα από αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη. Έτσι έχουμε κάποιες σημαντικές μάχες από την ιστορία του κόσμου και το ποιά γεγονότα οδήγησαν σε αυτές. Είναι λογικό άλλωστε μια ταινία -που πέρα από το που προέρχεται σαν ιδέα- όταν έχει τον τίτλο War-craft να υπάρχει αρκετός πόλεμος μέσα!

Orcs και άλλα φανταστικά πλάσματα

Μεγάλος μέρος της ταινίας είναι, αναμφισβήτητα, τα οπτικά εφέ της. Από αυτά δεν θα έχετε κανένα παράπονο. Τα orcs -καθώς και όλα τα φανταστικά πλάσματα που παίζουν σε αυτή- είναι λες και βγήκαν απευθείας από το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Στα πρόσωπα τους φαίνεται κάθε συναίσθημα που αυτά έχουν σε ότι κάνουν, με τις στραβωμένες μούρες τους να είναι πιο αληθινές από ποτέ! Τα εκάστοτε ξόρκια που εξαπολύουν οι μάγοι είναι επίσης από τα εφέ που τραβάνε την προσοχή στο οπτικό τομέα καθώς και αυτά είναι πολύ κοντά στα εφέ των παιχνιδιών. Οι τοποθεσίες είναι πραγματικά πολύ ωραίες στο μάτι και το Azeroth ζωντανεύει πολύ όμορφα με την σημερινή τεχνολογία στα εφέ, κάτι που νομίζω ο κάθε fan της σειράς παιχνιδιών θα εκτιμήσει.

Ηθοποιοί και οπτικά εφέ

Και από τα καλά πάμε στα άσκημα της ταινίας, που κατά την γνώμη μου ήταν η ηθοποιία των χαρακτήρων που έπαιζαν ανθρώπινους ρόλους... Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν τα orcs -που αποτελούνται από οπτικά εφέ- να βγάζουν τόσο παραπάνω συναίσθημα και αληθοφάνεια 
από τους ηθοποιούς που απλά έχουν ένα μακιγιάζ στα πρόσωπά τους. Φταίνε οι ίδιοι; Φταίει ο σκηνοθέτης που δεν τους έσπρωξε για το κάτι παραπάνω; Δεν ξέρω, πάντως το αποτέλεσμα δεν πείθει και πολύ... Ο πρωταγωνιστής -από την ανθρώπινη πλευρά- Travis Fimmel, που υποδύονταν τον Anduin Lothar, αυτό που έκανε ήταν απλά να παίζει όπως και στην σειρά που πρωταγωνιστεί, Vikings. Σε πολύ λίγε σκηνές, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν είναι απλά ο Ragnar Lothbrok με άλλα μαλλιά και στολή.

Ήχος

Οι κραυγές των orcs -καθώς και των άλλων πλασμάτων- είναι παρμένες -σχεδόν- αυτούσιες από το παιχνίδι και αυτό είναι ένα άλλο σημείο που θα κάνει τους fans να χαμογελάσουν κρυφά όταν ακούγονται από τα ηχεία. Από μουσικής πλευράς η ταινία περνάει αδιάφορη. Δεν είναι άσκημη αλλά δεν είναι και αριστούργημα. Υπάρχει, κάνει καλά την δουλεία της και αυτό φτάνει.

Επίλογος

Εν κατά κλειδί αξίζει ή όχι;
Η απάντηση είναι απλή, αν είστε fan των παιχνιδιών αξίζει και με το παραπάνω. Δεν πειράζουν τόσο οι χαμηλές ερμηνείες ηθοποιίας, αρκεί που βλέπεται το όνειρο σας στη μεγάλη οθόνη, με τόσο καλό τρόπο δοσμένο. Αν δεν είστε fan τώρα, δύσκολα θα σας συγκινήσει η ταινία... Το σενάριο αφήνει πολλές τρύπες, όχι τρύπες του στυλ "ο τάδε χαρακτήρας πως γίνεται να είναι εκεί αφού πριν από πέντε λεπτά ήταν πολύ, πολύ μακριά" πχ, αλλά ακαταλαβίστικες συνέχειες όσο αναφορά το που, τι και ποιός, που μόνο οι fans του παιχνιδιού και του κόσμου γενικότερα θα γνωρίζουν. Το καλό για εμένα -όντας fan- ήταν ότι οι δύο ώρες -περίπου- που διαρκεί πέρασαν νεράκι και δεν με κούρασε καθόλου σε αυτό που έβλεπα.



Spoiler Alert:

Μόνο ένα μεγάλο παράπονο που με πνίγει: να τελειώνει η ταινία με το "For the Alliance" ρε παιδία;!;! Ε, όχι...!!! Γι'αυτό και μόνο "FOR THE HORDE, ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ"!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις