Microsoft, Press Conference, E3 2016

Εισαγωγή

Η 1η κατασκευάστρια εταιρία, Microsoft, μπήκε δυναμικά στην συνέντευξη τύπου της ανακοινώνοντας το καινούργιο μοντέλο του Xbox One, που ακούει στο όνομα Xbox One S. Θα είναι 40% μικρότερο από το τωρινό μοντέλο, θα βγάζει 4Κ σήμα αλλά μόνο για ταινίες από blu-ray και για το Netflix. Θα βγει με σκληρό μέχρι 2Τ και η τιμή του θα αρχίζει από τα 299$ για την αγορά της Αμερικής και θα βγει στην αγορά από αυτόν τον Αύγουστο.

Gears...

Σειρά είχε ένα video-gameplay από το "Gears of War 4", το οποίο ήταν το 1ο από μια σειρά παιχνιδιών που ανακοινώθηκαν από την εταιρία -σχεδόν ότι βγάζει η εταιρία αυτή καθαυτή- που θα παίζει και στα Windows 10 και όταν αγοράσεις το παιχνίδι στην μια πλατφόρμα θα το έχεις αυτόματος και στην άλλη. Μάλιστα θα επιτρέπει τα saves να περνάνε από την μία πλατφόρμα στην άλλη και το multiplayer της θα φέρει του παίχτες και από τα δύο συστήματα αντιμέτωπους και όχι μόνο με τετραπλό co-op να υποστηρίζεται καθόλη τη διάρκεια του campaign. Το παιχνίδι γενικά -σαν μηχανισμούς- δεν φαίνεται να φέρνει κάτι νέο στην σειρά πέρα από εχθρούς, και κάποια όπλα. Τέλος μάθαμε ότι θα το έχουμε στα χέρια μας στις 11 του Νοέμβρη αυτού του χρόνου. Μαζί θα κυκλοφορήσει και ένας μοχλός στα χρώματα του παιχνιδιού.

Είχαμε ένα μικρό trailer από τον καινούργιο χαρακτήρα του "Killer Instinct", που είναι ο γνωστός από τα "Gears of War", General Raam.

Forza, Horizon 3

Παρουσίασαν την 3η προσθήκη του "Forza, Horizon" που θα διαδραματίζεται στην Αυστραλία, θα έχει μέχρι τετραπλό co-op, πάλι θα βγει και αυτό και σε Windows 10 με τους παίχτες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Και γενικός κάπου εδώ να προσθέσω ότι όλα τα παιχνίδια που θα αναφέρω ότι θα βγαίνουν σε Xbox One και είναι της Microsoft θα βγαίνει και στα Windows 10, το λέω τώρα για να μην το γράφω κάθε φορά! Το παιχνίδι θα έρθει στα χέρια μας τις 27 Σεπτεμβρίου.

ReCore

Είδαμε ένα πιο μεγάλο video από το "ReCore" με κάποια κομμάτια από gameplay μέσα.

FF, DLC και Battlefield

Μας έδειξαν ένα demo του "Final Fantasy XV", όπου πολεμούσαν ένα boss αρκετά μεγάλο. Το παιχνίδι δεν είναι αποκλειστικότητα της κονσόλας και θα το έχουμε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Είδαμε ένα DLC "The Division" που ακούει στο όνομα "Underground" και θα κυκλοφορήσει πρώτα στο Xbox One στις 28 Ιουνίου.

Το ίδιο κλιπάκι του "Battlefield 1" είδαμε και εδώ, με την EA να μας πληροφορεί ότι το παιχνίδι θα το πιάσουν στα χέρια τους οι κάτοχοι του Xbox One και EA Accesses στις 13 Οκτωβρίου ενώ σε όλους του υπόλοιπους θα φτάσει στα χέρια μας στις 21 Οκτωβρίου.

Minecraft Realms

Μιας και η Microsoft έχει αγοράσει το "Minecraft" μας έδειξαν τι έκαναν και εκεί. Πάνε για να συνδέσουν όλες τις πλατφόρμες κάτω από μια ομπρέλα, σε servers του παιχνιδιού και το ονομάζουν "Minecraft Realms", για να αλληλεπιδρούν οι παίχτες μεταξύ του σε όποια πλατφόρμα και αν παίζει το παιχνίδι.

Indie Stuff και κάρτες!

Ένα video από το καινούργιο παιχνίδι του studio που έφτιαξε το "Limbo" και ακούει στο όνομα "Inside"και θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου. Και εξαιτίας αυτού, πλέον οι κάτοχοι Xbox One θα μπορούν να κατεβάσουν το πρώτο παιχνίδι τους, χωρίς να πληρώσουν κάτι.

Είδαμε ένα πολύ ωραίο video από ένα παιχνίδι που ονομάζεται "We Happy Few", που φαίνεται να είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με αρκετή ένταση.

Η CD Projekt πήρε την σκυτάλη για να μας παρουσιάσει το stand alone τίτλο του παιχνιδιού καρτών από το "The Witcher 3" που ακούει στο όνομα "Gwent", έχουμε να κάνουμε με μια κυκλοφορία που κοιτάει με σιγουριά στα μάτια το "Hearthstone" και μάλλον ενδέχεται να κλέψει κάποιο αρκετό κόσμο από το παιχνίδι της Blizzard.

Από Ιαπωνία

Έκπληξη έκανε το "Tekken 7", που θα βγει σε Xbox One και Windows 10 με τον Akuma από το "Street Fighter". Και με αφορμή αυτό, η Namco δίνει δωρεάν σε όλους τους κατόχους του Xbox Live Gold το "Tekken Tag Tournament 2"!

Είδαμε το trailer του "Dead Rising 4" με πρωταγωνιστή και πάλι τον Frank West σαν πρωταγωνιστή. Θα το έχουμε στα χέρια μας τα Χριστούγεννα του 2016 και από ότι κατάλαβα δεν θα είναι αποκλειστικότητα της Microsoft.

Έπειτα μετά από μια ομιλία λίγο "βλογάμε τα γένια μας" μας έδειξαν ένα live demo του "Scalebound". Οι παίχτες έπαιζαν εναντίον ενός τεράστιου boss σε τετραπλό co-op, με διαφορετικά όπλα και δράκους ο καθένας, το παιχνίδι θα βγει και στα Windows 10 μέσα στο 2017.

Sea of the Thieves

Το καινούργιο παιχνίδι από την Rare πήρε τη σκυτάλη μετά στις οθόνες που ακούει στο όνομα "Sea of Thieves", και πρόκειται για ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου που οι παίχτες κάνουν ότι θέλουν σε ένα περιβάλλον "Πειρατών της Καραϊβικής". Μας έδειξαν ένα video όπου έβαλαν κάποιους παίχτες να παίξουν στο παιχνίδι χωρίς να τους πούνε τι και πως για να δούμε το πόσο free είναι αυτό και για να μας δείξουν τις επιλογές του παίχτη.

Microsoft Games

Σειρά είχε ένα trailer από το "State of Decay 2" που θα βγει και πάλι και στις δύο πλατφόρμες της Microsoft με τετραπλό co-op και μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται και για mmo. Το παιχνίδι θα το δούμε μέσα στο 2017.

Είδαμε ένα cinematic trailer από το "Halo Wars 2" για Xbox One και Windows 10, που το αναπτίζει η Creative Assembly που έχει φτιάξει τα "Total War", και θα το έχουμε στα χέρια μας στια 21 Φεβρουαρίου του 2017.



Project Scorpio και επίλογος


Τέλος από το πουθενά πέταξε ένα video με διάφορους developers να μιλάνε για ένα πολύ δυνατό μηχάνημα που είναι στα χέρια τους -είπαν η πιο δυνατή κονσόλα μέχρι τώρα- και έτσι είδαμε την "καινούργια" κονσόλα της Microsoft που προς το παρόν ακούει στο όνομα "Project Scorpio". Ο Phil Spencer μας εξήγησε ότι η εταιρία θέλει να φτιάξει ένα οικοσύστημα με όλες τις πλατφόρμες Xbox One, Xbox One S, Project Scorpio και Windows 10. Όλα τα περιφερειακά θα είναι συμβατά με όλα και όλα τα παιχνίδια θα παίζουν με όλα. Πραγματικά δεν κατάλαβα το λόγο που έπρεπε η εταιρία να βγάλει αυτό το video, ιδικά όταν έχουμε και πλαίσιο κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα του 2017. Πραγματικά ποιός θα αγοράσει τα "τωρινά" Xbox One's όταν ξέρει ότι του χρόνου θα βγει πολύ καλύτερο μοντέλο;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις