Sony, Press Conference, E3 2016


Εισαγωγή

Πάμε να μιλήσουμε για την τελευταία εταιρία που έκανε συνέντευξη τύπου και δεν είναι άλλη από την Sony. Για ακόμα μια φορά η ιαπωνική εταιρία είχε πολλά να πει και να δείξει σε μια μικρή χρονικά παρουσίαση αλλά πλούσια σε παιχνίδια και demos. Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια ορχήστρα να παίζει, πράγμα που γίνονταν σε καθόλη τη διάρκεια στα σημεία που έπρεπε.

God of War

Τα live demos άρχισαν με ένα αρκετά εκτενές του καινούργιου "God of War", που δεν έχει κάποιον αριθμό στο τίτλο και μάλλον πρόκειται για κάτι σαν ξαναπαρουσίαση του τίτλου. Ο χαρακτήρας που είδαμε στη οθόνη -που μάλλον είναι ο Kratos- είναι σε ένα χιονισμένο δάσος και μπλέκετε σε μια περιπέτεια με τον γιό του. Έχουμε να κάνουμε με νορβηγικό περιβάλλον, χιονισμένα δάση, βουνοκορφές, trolls, δράκους κτλ. Οι δυνάμεις του "Kratos" έχουν αλλάξει και δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά του όπλα, που έχουν αντικατασταθεί με ένα τσεκούρι που έχει κάποιες δυνάμεις.

The Last Guardian

Είδαμε ένα video από το καινούργιο IP που ακούει στο όνομα "Days Gone" και μετά ένα trailer του "The Last Guardian" που επιτέλους έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας στις 26 Οκτωβρίου φέτος!

Horizon, Zero Dawn

Είδαμε ένα live demo του παιχνιδιού "Horizon, Zero Dawn". Το παιχνίδι φαίνεται καταπληκτικό τόσο σε γραφικά όσο και σε εικαστικό και gameplay. Η πρωταγωνίστρια έχει κάτι να πει για κάθε τι που παίζει στη οθόνη, πράγμα που δίνει αληθοφάνεια στο όλο concept. Αυτό θα το έχουμε στα χέρια μας στις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου χρόνου.

VR και Resident Evil 7

Μετά περάσαμε στα VR παιχνίδια που έχει να φέρει η εταιρία, και όχι μόνο, στην καινούργια της κονσόλα. Είχαμε πολλά, "Batman Arkham VR", "Star Wars, Battlefront, X-Wing VR Mission" και πολλά άλλα. Στο VR θα ξεχωρίσω μια επιστροφή ενός franchise -που εγώ προσωπικά το αγαπάω πολύ- που φαίνεται να γυρνάει στις ρίζες του, μια λέξη θα πω, "ψάρωσα". Στην αρχή δεν ξέραμε τι βλέπαμε, ένα πολύ καλό παιχνίδι τρόμου πρώτου προσώπου και στο τέλος σκάει το logo του "Resident Evil" -με ένα "λογοπαίγνιο" με το λατινικό εφτά πάνω στον τίτλο! Το παιχνίδι θα βγει σε όλες τις πλατφόρμες -PlayStation 4, Xbox One, PC (Steam και Windows 10)- και θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος του συμβατό με το VR της Sony και θα είναι στα χέρια μας στις 24 Ιανουαρίου του 2017.

Call of Duty

Έπειτα είδαμε ένα πολύ εντυπωσιακό για εμένα από το "Call of Duty, Infinite Warfare". Σε αυτό μας έδειξαν ένα demo με μια μάχη που διαδραματιζόταν αποκλειστικά στο διάστημα και εμένα προσωπικά μου τράβηξε πολύ την προσοχή σε σχέση με όλα τα άλλα παιχνίδια της σειράς -μετά το 4ο μέρος της. Και πάλι μας διαφήμισαν ότι μαζί με αυτό θα βγάλουν και το 4ο μέρος της σειρά "Modern Warfare" σε remake για τις καινούργιες κονσόλες.

Trailers

Έπειτα είχαμε την ανακοίνωση ότι η Sony συνεργάζεται με την Activation για να βγάλει σε remasters τα τρία πρώτα "Crash Bandicoot" και είχαμε ένα trailer από το "Lego Star Wars, The Force Awakens". Στη σκηνή πέρασε ο Hideo Kojima να μας δείξει ένα trailer από το αποκλειστικό παιχνίδι που φτιάχνει για την κονσόλα της Sony. Και είδαμε ένα trailer με κάποιο gameplay από το αποκλειστικό παιχνίδι "SpiderMan" που αναπτίζει η Insomniac Games.

Days Gone

Η Sony έκλεισε την συνέντευξη τύπου της με ένα live demo από το καινούργιο της IP "Days Gone", που πραγματικά περίμενα μέχρι το τέλος να μας πετάξει ότι είναι το "Last of Us 2". Μιλάμε για ένα shooter με πραγματικά πολλά zombies στην οθόνη, πράγμα που πιστεύω ήταν και ο λόγος που έδειξαν το demo.

Επίλογος


Έτσι τελείωσαν και για φέτος οι συνεντεύξεις τύπου για την E3 και η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της. Τα πράγματα φαίνονται πολύ καλά και τα παιχνίδια που έρχονται είναι πολλά. Υπομονή και χρόνο θα χρειαστούμε στο μέλλον! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις