Top 10 (16.03.2014)

Άλλη μια βδομάδα τελειώνει και έτσι πάμε για το 2ο top 10 στο blog! Σε αυτό το top 10 έχουμε πολλά νέα από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και όχι τόσα που αφορούν τα videogames, όπως στο 1ο. Για ακόμα μια φορά όμως το Νο1 είναι κάτι από τον κόσμο της ηλεκτρονικής διασκέδασης.


10. Archival Disc, το επόμενο βήμα στους οπτικούς δίσκους:
Με κοινοπραξία της Sony και της Panasonic θα έχουμε στα χέρια μας την “εξέλιξη” των blue-ray δίσκων. Το όνομα τους είναι “archival disc”. Θα είναι κοντά μας από το επόμενο καλοκαίρι. Η χωρητικότητα τους (που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει) θα αρχίζει από τα 300GB, με σχέδιο, σταδιακά, να φτάσουν μέχρι και το  1TB. Μιλάμε για κάτι που είναι έξι φορές τα σημερινά blue-ray (50GB)!! Τα νούμερα είναι τρελά, αλλά όπως και η τιμή του στο αρχικό στάδιο φαντάζομαι, στο οποίο θα απευθύνετε μόνο σε επαγγελματίες που θέλουν να έχουν μεγάλο χώρο αποθήκευσης δεδομένων.

πηγή: thegang.gr

9. Game Of Thrones, News:
           
Δεν θα μιλήσω καθόλου για την σειρά, ούτε για πόσο πωρωμένοι είμαστε όλοι με αυτή. Απλά θα περάσω κατευθείαν σε αυτά που μας καίνε:

1ον. Καινούργιο trailer για την 4η season, από κάτω για να το δείτε και να γουστάρετε!

2ον. Ευτυχώς ή δυστυχώς οι δημιουργοί της είπαν σε συνέντευξή τους ότι, Θεού θέλοντος, η σειρά θα τελειώσει στην 7η ή 8η season. Όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφεραν δεν θέλουν να “αρμέξουν” την σειρά απλά για να κάνουν γιατί κάτι τέτοιο θα την κατάστρεφε.

Από την μια αυτό είναι πολύ κάλο, αν θέλετε την γνώμη μου, και πάλι 8 seasons πολλές φαίνονται για εμένα, γιατί υπάρχουν παραδείγματα που απλά για το “άρμεγμα” η ποιότητα έχει πάει στο πάτο (βλ. Supernatural).

Από την άλλην πως θα χωρέσουν όλα αυτά που θα πει ο Γιώργης (!) στα βιβλία? Ιδικά από την στιγμή που έχουμε ήδη πέντε βιβλία, με άλλα δύο να είναι στο γράψιμο και με κάποια από αυτά να έχουν και δύο τόμους στο ενεργητικό τους. Ναι, καταλαβαίνω ότι θα αλλάξουν πολλά για να βγει στο χρόνο αυτό, άλλωστε κάτι τέτοιο έχει γίνει και τώρα. Το θέμα είναι αν θα συνεχίσουν να είναι αλλαγές που βλέπονται και όχι απλά για μπουν στην TV (βλ. 2η season).

πηγή: comingsoon.net, ign.com

8. Gotham, The “non-Batman Batman Show”!
Το κανάλι FOX, μετά τις επιτυχίες του “SmallVille”, “Arrow”, “Agents Of S.H.I.E.L.D.”  και γενικά ότι καταπιάνεται με comics superheroes αυτές τις μέρες, είπε να βγάλει μια σειρά που είναι πάνω στο σύμπαν του Batman, χωρίς τον Batman βέβαια! Η σειρά θα ασχολείται με τις περιπέτειες του Commissioner Gordon πριν αυτός πάρει τα ινία της αστυνομίας του Gotham. Από εκεί θα περάσουν αρκετοί γνωστοί villains του Σκοτεινού  Ιππότη (βλ. Catwoman, Penguin, Riddler, Two-Face, Joker κ.α.), πριν γίνουν και αυτοί έτσι όπως τους ξέρουμε, καθώς και ο δωδεκάχρονος Bruce Wane, αφού η σειρά θα έχει διαδραματίζετε χρονικά όταν γίνετε η δολοφονία των γονιών του Batman.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι λίγο προβληματισμένος, δεν λέω το Smallville είχε μια ποιότητα και το Arrow γ**ει και δέρνει αλλά είναι η DC στην μέση που με αγχώνει, δεν θα ήθελα να ο Batman να πέσει στα μάτια του κοινού, γιατί η μόνη άλλη απόπειρα να γίνει σειρά στην Gotham ήταν το “Birds of Prey” και δεν θα έλεγα ότι είχε και τόσο ψηλά το πήχη της ποιότητας του.

πηγή: ign.com

7. Τρεις σκηνές από τον “καινούργιο Captain America”:
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ καταευχαριστήθηκα την 1η ταινία του Cap. Ναι, μπορεί να ήταν, full, Αμερική το θέμα, αλλά κρατούσε μια ποιότητα που λίγες ταινίες με superheroes κρατάνε. Έτσι λοιπόν, και με το σύμπαν των ταινιών της MARVEL να προχωράει όλο ένα στο 2ο Avengers (phace two), έχουμε την 2η απόπειρα από τον Cap., “Captain America: The Winter Soldier”. Τα trailers έχουν βγει, ψάξτε τα, εγώ θα δείξω τρεις σκηνές από την ταινία που εμένα προσωπικά με έκαναν για ακόμα μια φορά να περιμένω πως και πως την επόμενη MARVEL ταινία, απολαύστε:

πηγή: ign.com, comingsoon.net

6. Άλλη μια σειρά από comics:
Ναι το ξέρω καταντάω κουραστικός αλλά τι να κάνω, μεγάλωσα με τα comics και κάθε τέτοιο περιστατικό μου τραβάει πολύ την προσοχή! Το NBC, λοιπόν, θα γυρίσει μια σειρά με θέμα τον John Constantine από την σειρά “Hellblazer”. Όλοι ξέρουμε τον Constantine, από την πολύ καλή ταινία με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves του 2005. Η σειρά αυτόν τον καιρό γυρίζει τον πιλοτικό της επεισόδιο και μέσα σε αυτό βγήκε μια φωτογραφία που φαίνονται αρκετοί από τους συντελεστές καθώς και ο πρωταγωνιστής. Ο Matt Ryan, δείχνει πολύ καλύτερος στα ρούχα του John από τον Keanu, και για να μην πέσετε όλοι να με φάτε εξηγούμε:

Καλός, χρυσός ο Keanu στο ρόλο, τον έφερε και στα μέτρα του και γ**ησε, αλλά η αλήθεια είναι ρε παιδία ότι ο John στο comic, το γ**ημένο… είναι ξανθός!!! Μικρή λεπτομέρεια θα πείτε αλλά, για να το συνδέσω και με το προηγούμενο θέμα, σκεφτείτε τον Captain America να είναι μελαχρινός. Ε, δεν παίζει! Ή την Sue από τους Fantastic Four, κοκκινομάλλα (μμμ… καλό ακούγετε αυτό)! Χαλάει όσο να’ναι το feeling. Δεν ξέρω πως θα παίξει ο Matt αλλά από την φωτογραφεία φαίνετε να του ταιριάζει ο ρόλος. Είδομεν…

πηγή: comingsoon.net

5. The Amazing Spider-Man 2:
Για ακόμα μια φορά έχουμε κάτι από comics που πάει στην μεγάλη οθόνη (για την 2η απόπειρά του). Το “The Amazing Spider-Man”, ήταν το στοίχημα της Sony Pictures να πειραματιστεί και πάλι με τον Άνθρωπο-Αράχνη. Η 1η ταινία ήταν αρκετά καλή, και ίσως λίγο πιο πίστη στο comics από τις ταινίες του Sam Raimi (ναι ο Spider-Man φοράει εκτοξευτές ιστού, δεν τον πετάει από τα χέρια του)! Είχε μερικά λαθάκια από’δω και από’κει αλλά γενικά είχε ωραίο καστ, που έπαιξε καλά και (κάπως) καλό σενάριο που στήνει κάποια πράγματα για παρακάτω. Έτσι ερχόμαστε στην 2η ταινία, που θα βγει την 1η Μαΐου. Πάλι δεν θα βάλω κάποιο trailer αλλά σκηνές από αυτή. Αυτό που θα πω εγώ είναι ότι ο Electro είναι πολύ καλός στην κινηματογραφική του μεταφορά (ποιος θα το περίμενε)!

πηγή: comingsoon.net

4. Για ακόμα μια φορά (και όχι τελευταία), Watch_Dogs:
Τα καινούργια νέα για το παιχνίδι μας λένε για το multiplayer του. Εκεί μέχρι και οχτώ παίχτες θα μπορούν να παίξουν στο χάρτη ελεύθερα και να κάνουν αποστολές μαζί ή να συναγωνίζονται σε αγώνες ταχύτητας και όχι μόνο. Από την άλλην υπάρχει όμως και το άλλο κομμάτι του multiplayer που επιτρέπει παίχτες (αν φυσικά το θέλετε και εσείς) να εισβάλουν στο παιχνίδι σας κρυφά και να σας κλέψουν πληροφορίες, εσείς με την σειρά σας (αν φυσικά τον πάρετε χαμπάρι), θα πρέπει να τον καταδιώξετε μέχρι πάρετε πίσω ότι σας έλκεψε! Και όλα αυτά την ώρα που παίζετε ανέμελοι το single-player κομμάτι του τίτλου!  Η Ubisoft ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ποιο θα είναι το κέρδος σας από αυτό το mode αλλά η αλήθεια είναι ότι αλλάζει το παιχνίδι ως κάποιο βαθμό. Καλό το A.I. (όσο καλό μπορεί να είναι τέσπα) αλλά το να μπαίνουν άλλοι παίχτες στο παιχνίδι αλλάζει τελείως την εμπειρία.

πηγή: gameworld.gr

3. Achievement Unlocked, Total Score: 1,000,000G!
Ναι είναι αλήθεια! Και το έκανε ο Raymond Cox, aka Stallion83. Το παιδί έχει χάσει (ή κερδίσει εξαρτάτε πως το βλέπεις) από την ζωή του, οχτώ χρόνια, τρεις μήνες και δεν ξέρει πόσες μέρες (όπως αναφέρει ο ίδιος). Κατά τύχη όταν έγινε αυτό έπαιζε το Titanfall. Ο Raymond είναι και ο πρώτος άνθρωπος που έχει φτάσει το σκορ των 500,000G και έχει μπει στο βιβλίο Guinness για αυτό του το κατόρθωμα. Αν και δεν τα κυνηγάω πολύ τα achievements, τι να πούμε και εμείς τα γατάκια που ψάχνουμε το 100,000G εδώ και πέντε χρόνια που έχουμε την κονσόλα!

πηγή: eurogamer.net

2. Game of Thrones (συνέχεια)…:
Θα μου πείτε γιατί δεν έβαλα και αυτό το video στην είδηση παραπάνω? Δεν είναι ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να μπει στο “2”, η βδομάδα είχε αρκετούτσικα νέα, απλά ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελα να χαθεί σε αυτή! Το video αυτό περιγράφει το πώς ξεκίνησαν οι δημιουργοί της σειράς, αυτή, το πως περνούν οι μέρες με το γράψιμο, την σκηνοθεσία, και τα γυρίσματα της σειράς. Είναι πολύ ωραίο, έχει χιουμοριστικό τόνο και περιέχει αρκετές πληροφορίες για την αρχή του τηλεοπτικού έπους.

πηγή: comingsoon.net

1.  Βγήκε το Hearthstone:
Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι και στην beta του μια χαρά παίζονταν από πάραπολυ κόσμο. Αλλά με τα πολλά πέρασε στην κανονική κυκλοφορία του, με την Blizzard (ευτυχώς) να μην κάνει άλλο σβήσιμο καρτών, για εμάς που έχουμε λιώσει την beta και βάζοντας σε καινούργια στοιχεία.

Κάποια από αυτά είναι τα εξίς:
1. Χρυσοί ήρωες: Όσοι παίζουν το παιχνίδι ήδη ξέρουν ότι η χρυσές κάρτες το μόνο παραπάνω που έχουν από τις όμοιες τους μη χρυσές, είναι ότι απλά έχουν κάποιο μπλιμπλικάκι που κουνιέται και κάνει την κάρτα πιο ωραία στο μάτι. Ε, λοιπόν αυτό περνάει και στους ήρωες! Πώς να το αποκτήσετε? Κερδίστε 500 αγώνες στο Rank με το εκάστοτε ήρωα! Μιλάμε για πολλές ώρες παιχνίδι, πιστέψτε με. Αν πετύχετε κάποιον να το έχει καταφέρει πριν από το ένα μήνα να ξέρετε ή ότι είναι γ**ατος παίχτης ή ότι έχει καεί!!

2. Αλλαγές στο πίσω μέρος των καρτών: Πλέον οι κάρτες μπορούν να έχουν κάποιο άλλο σχεδιάκι από αυτό το, γνωστό, μπλε! Για να βγάλετε κάποια από αυτά θα πρέπει να παίζετε για ακόμα μια φορά Rank, γιατί στο τέλος κάθε official season του Rank, ανάλογα την θέση (φαντάζομαι) θα παίρνετε και κάτι άλλο για σχέδιο!
3. Αρκετές κάρτες, όπως, είναι φυσικό ακόμα αλλάζουν για να γίνει το παιχνίδι πιο εξισορροπημένο.

Αυτά με τράβηξαν εμένα προσωπικά.

Πέρα από της αλλαγές το παιχνίδι προσφέρει και σε όποιον κάνει τρεις νίκες ένα μαγικό, μοναδικό, επικό ζωντανό για τον κόσμο του WoW να καβαλάει! Έξυπνοι εκεί στην Blizzard. Όλο και κάποιοι παίχτες από το WoW θα δοκιμάσουν του Hearthstone μόνο και μόνο για αυτό το mount.

Τέλος να αναφέρω και την, χιουμοριστική, δήλωση του CEO της Blizzard, που είπε ότι “Υπήρχαν αναφορές που έλεγαν ότι το παιχνίδι αυτό θα καταστρέψει τον πλανήτη. Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το παιχνίδι βγήκε κανονικά και ότι ο πλανήτης είναι ακόμα εδώ… Αν και ζητάμε συγνώμη για την χαμένη παραγωγικότητα (που ίσως προκαλέσει)”! Έξυπνοι στην Blizzard.

Εγώ ξέρω ότι καιρό έχω να κολλήσω τόσο με online game όσο και με card game! Είναι πολύ καλό με, μάχες που δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά (εκτός πια αν πέσετε στην περίπτωση), και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ free-to-play. Με τα όποια λεφτά αν βάλετε σε αυτό, να είναι απλά από την τρέλα σας και τίποτα παραπάνω (με τρώει το χέρι μου εμένα αυτές τις μέρες)!

Κατεβάστε το ανεπιφύλακτα. Τρελό, εθιστικό και (ως ένα βαθμό) εύκολο παιχνίδι που θα περάσετε σίγουρα πολλές και ωραίες ώρες μαζί του!!

πηγή: gamespot.com, kotaku.com, battle.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις