Sony και PlayStation 5

Coffee and Games, 17.10.2020:

Αυτή τη βδομάδα η φωτογραφία έχει να κάνει με το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Έχω αυτό το παιχνίδι καιρό στην κατοχή μου αλλά τώρα  που έβγαλαν το επόμενο κεφάλαιο της σειράς κάτι με έπιασε και θέλω να τερματίσω τουλάχιστον μια φορά την τριλογία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα remake που τα κάνει όλα σωστά. Πέρα από τα του τεχνικού τομέα δεν ακουμπάει τίποτα από το παλιό, κάτι που είναι και καλό και κακό. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι είχα ξεχάσει πόσο δύσκολα παιχνίδια ήταν, ιδικά το πρώτο αλλά δεν θα το αφήσω μέχρι να τα βγάλω. Δεν γίνεται να μπορούσα να τα παίξω 20 χρόνια πριν και τώρα όχι! 









Σήμερα θα πάμε στο τέλος της (πολύ) μικρής ανάλυσης για την νέα γενιά και θα πιάσουμε την πιο προσφιλή εταιρεία στο ελληνικό κοινό, Sony. Η εταιρεία, όπως και η Microsoft, μας δίνει δύο επιλογές για την καινούργια της κονσόλα αλλά, αντίθετα με τη Microsoft, η διαφορά είναι μόνο μια μεταξύ των δύο μηχανημάτων, το Blu-ray drive. 

Η καινούργια κονσόλα λανσάρεται στην αγορά στην τιμή των 500 ευρώ και 400 ευρώ για αυτό χωρίς το drive, στις 19 του Νοεμβρίου, για την χώρα μας. Η Sony θα απορροφήσει τελείως το αυξημένο ΦΠΑ στην Ελλάδα και δεν θα έχουμε κανένα καπέλο στην τιμή. Και εδώ έχουμε να κάνουμε μια κονσόλα που είναι πιο φθηνή σε σχέση με αυτά που περιμέναμε αλλά και αυτά που “φοράει” μέσα της. Ο σκληρός δίσκος και στις δύο περιπτώσεις είναι περίπου 800GB και ο αποθηκευτικός χώρος του μηχανήματος είναι επεκτάσιμος μέσω SSD σκληρών που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον στην αγορά. Όπως συμβαίνει και στο Xbox Series S στο μοντέλο του PlayStation 5 χωρίς Blu-ray drive, το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, PlayStation Store, είναι μονόδρομος. 

Το πρόγραμμα που θα μας συστήσει η Sony για να χτυπήσει κάπως το Game Pass της Microsoft λέγεται PlayStation Plus Collection και θα περιλαμβάνει τίτλους του PlayStation 4 τόσο από την ίδια (βλ. God of War, Uncharted 4 κ.α.) όσο και από τρίτους publishers και στούντιο (βλ. Resident Evil 7, Battlefield 1 κ.α.), το καλό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι έρχεται χωρίς κανένα επιπλέον κόστος στην συνδρομή του PlayStation Plus σας, πράγμα που δείχνει ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παίξουν τα αποκλειστικά του PlayStation 4 και άνθρωποι που δεν είχαν την κονσόλα πριν και θα πάρουν το PlayStation 5. Ακόμα δεν έχουμε κάποια πληροφορία αν από αυτή τη λίστα θα μπαίνουν και βγαίνουν παιχνίδια όπως γίνεται με το Game Pass. 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι από την μαμά Sony έχουμε την πληροφορία ότι όλα τα games που θα φτιάχνουν οι ίδιοι θα πωλούνται στο PlayStation 5 με αύξηση τιμής στα 10 δολάρια/ευρώ σε σχέση με τα παιχνίδια του PlayStation 4 (αυτό που τα δολάρια μεταφράζονται σε ευρώ από τις εταιρίες έτσι απλά ποτέ δεν το κατάλαβα). 

Προσωπική Άποψη: Η κονσόλα σίγουρα θα πουλήσει πάλι τα μαλλιοκέφαλα της. Έχουμε να κάνουμε και εδώ με μια τιμή πολύ, πολύ καλή για μηχάνημα καινούργιας γενιάς. Τέλος το ότι τα παιχνίδια θα κάνουν δέκα δολάρια παραπάνω είναι λίγο αυτό που με προβληματίζει. Βλέπουμε ότι ο χρόνος και το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται για έναν AAA τίτλο σίγουρα μόνο αυξάνονται αλλά οι εταιρείες από την άλλη δεν μας έχουν πει με απτά νούμερα πόσο κοστίζει η δημιουργία ενός τέτοιου τίτλου. Το PlayStation Plus Collection είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που με κάνει να σκέφτομαι την αγορά της κονσόλας, μιας και δεν έχω παίξει κανένα αποκλειστικό της Sony στη γενιά του PlayStation 4. 


Παρακάτω θα προσθέσω κάποια το link από την Wikipedia που υπάρχουν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του κάθε μηχανήματος,

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_5



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις