Bethesda, Press Conference, E3 2016

Εισαγωγή

Δεύτερη συνέντευξη τύπου και σειρά είχε η Bethesda. Πάλι για εμάς που παρακολουθούσαμε από το ιντερνέτ είχαν δύο παρουσιαστές να μας κρατάνε παρέα πριν και μετά από το σόου. Για ακόμα μια φορά ας περάσουμε στα παιχνίδια όμως.

Quake Champions

Αρχίζουμε με ένα trailer με το καινούργιο "Quake" που έχει το υπότιτλο "Champions", στην σκηνή βγήκε ο συνιδιοκτήτης και ιδρυτής της "id Software" για να μας μιλήσει για το καινούργιο παιχνίδι του στούντιο του. Έτσι έχουμε να κάνουμε με ένα πρώτου προσώπου, τίτλο δράσης, που στοχεύει στο multiplayer, και από'τι κατάλαβα δεν θα έχει καθόλου singlerplayer, οι χαρακτήρες θα είναι αρκετοί και διαφορετικοί ο καθένας από τον άλλον, δίνοντας της δυνατότητα στον παίχτη να παίξει όπως αυτός το επιθυμεί. Μην έχοντας κάτι παραπάνω να πω για παιχνίδι, γιατί έδειξαν απλά ένα cinematic video, θα προσθέσω ότι αυτό κυκλοφορήσει μόνο στο PC, χωρίς να έχουμε μάθει παράθυρο κυκλοφορίας.

The Elders Scrolls Legends και τα DLC του Fallout 4

Σειρά και για να μας κρατήσει παρέα καθ'όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Pete Hines, αντιπρόεδρος της εταιρίας. Μας μίλησε για το online card game βασισμένο στον κόσμο του "The Elders Scrolls", που ακούει στο όνομα "Legends". Η beta του παιχνιδιού, αν και κλειστεί, υπάρχει από την άνοιξη για τους λίγους που έχουν την ευκαιρία να την παίξουν. Έμενα προσωπικά το παιχνίδι μου φάνηκε λίγο rip-off του "Hearthstone" με επιρροές από "Magic", τίποτα το καταπληκτικό δηλαδή...

Σειρά είχε παρουσίαση των καινούργιο DLC του "Fallout 4" καθώς και του παιχνιδιού που έχει βγει για τις mobile συσκευές που ακούει στο όνομα "Fallout Shelter". Αυτό που μου έκανε λίγο εντύπωση ήταν αυτό που προσθέτει πλέον την δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας vault!

Skyrim Special Edition

Ξαναγυρίζουμε στον κόσμο του "The Elders Scrolls" και πάμε σε μια ανακοίνωση που οι fans της σειράς περίμεναν ότι θα γίνει λίγο-πολύ. Έχουμε να κάνουμε με το remake του πέμπτου μέρους της σειράς "Skyrim", που θα λέγετε "Skyrim, Special Edition", με όλα τα mods από το PC να περνάνε πλέον και στις κονσόλες.

Prey

Πάμε στα "Arkane Studios", με τον Raphael Colantonio, συνδημιουργός του "Dishonored", που μας έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας μας την αναβίωση του "Prey"! Το trailer στην αρχή δεν μας έλεγε περί τίνος πρόκειται, με τον τίτλο να εμφανίζεται στο τέλος, κάνοντας εμάς που είχαμε αγαπήσει το 1ο παιχνίδι να χαρούμε πολύ. Αυτό θα έχουμε σε Xbox One, PlayStation 4 και PC μέσα στο 2017.

DLC's και VR

Μετά μας παρουσίασαν τα καινούργια DLC που θα βγουν για το καινούργιο "Doom", κάποια από αυτά free και κάποια όχι. Αξίζει να αναφερθεί ότι το demo του παιχνιδιού -την 1η πίστα- θα είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όλες τις πλατφόρμες που έχει βγει το παιχνίδι -Xbox One, PlayStation 4 και PC μέσω του "Steam".

Έπειτα στη σκηνή ανέβηκε ο Matt Firor, που ήταν στην δημιουργία του "The Elder Scrolls Online", να μας μιλήσει για την επιτυχία του παιχνιδιού στις κονσόλες -την πια;- και για τα καινούργια DLC που αυτό θα πάρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι θα πάρει κάτι σαν official boots για level-up που ακούει στο όνομα "One Tamriel" που θα έρθει το φθινόπωρο και το launch του παιχνιδιού στη Ιαπωνία άμεσα.

Μετά μας μίλησαν για τα σχέδια της εταιρίας όσο αναφορά το VR. Μάθαμε ότι το καινούργιο "Doom" είναι στα σχέδια για το VR καθώς και το "Fallout 4" που θα βγει στο HTC Vive μέσα στο 2017.

Dishonored 2

Η συνέντευξη έκλεισε με μια εκτενή παρουσίαση του "Dishonored 2". Είδαμε video με τις τοποθεσίες του παιχνιδιού -που δείχνει την μηχανή γραφικών που είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι- να είναι καταπληκτικές στο μάτι. Μάθαμε ότι θα μπορούμε να ελέγχουμε και τον Corvo αλλά και την Emily -η οποία έχει μεγαλώσει- από το 1ο παιχνίδι. Οι χαρακτήρες θα παρακολουθούν τα γεγονότα από διαφορετική σκοπιά κάνοντας το 2ο playthrough ακόμα πιο επιτακτικό. Είδαμε καινούργιες δυνάμεις και εργαλεία για να κάνουν τον κάθε παίχτη να βγάζει τις αποστολές όπως αυτός επιθυμεί. Μάθαμε ότι το παιχνίδι θα περιέχει δυναμικά καιρικά φαινόμενα όπου θα επιτρέπουν στο παίχτη να τα εκμεταλλεύεται για να βγάλει εις πέρας τις αποστολές. Εμένα προσωπικά μου φάνηκε ότι, από το gameplay και το story trailer του παιχνιδιού, γίνεται βάση στη δράση και όχι στο stealth. Αν και δεν νομίζω να αλλάξει η προσέγγιση του παιχνιδιού, απλά το αναφέρω γιατί μου έκανε εντύπωση. Το παιχνίδι θα έρθει κοντά μας στις 11 του Νοέμβρη φέτος, για PlayStation 4, Xbox One, και PC καθώς και το ότι θα έχει μια collectors edition σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Επίλογος


Έτσι τελείωσε και η δεύτερη συνέντευξη τύπου για φέτος. Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν ήταν κάτι το σπουδαίο αν και ήταν πολύ καλύτερη από αυτή της Electronic Arts. Πάμε από τους publishers, στους κατασκευαστές κονσολών και στον 1ο μεγάλο παίχτη που ακούει στο όνομα Microsoft. Αύριο το απόγευμα θα δούμε τι έχει να μας παρουσιάσει και η αμερικάνικη εταιρία από τα μελλοντικά σχέδια της. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις