Microsoft, Press Conference, E3 2014



Για ακόμα μια φορά η Microsoft άνοιξε το πανηγύρι των συνεντεύξεων τύπου πριν την μεγαλύτερη έκθεση για videogames του κόσμου. Τα πράγματα που μάθαμε, και είδαμε, ήταν πολλά με την εταιρία να κρατάει την υπόσχεσή της ότι η φετινή E3 θα είναι γεμάτη παιχνίδια. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και όπως έγιναν:

Όπως πάντα αρχίσαμε με τις ευχαριστίες. Ευχαριστίες σε όλους και σε όλα! Με περισσότερη βάση σε εμάς τους gamers. Από εδώ και κάτω μπαίνουμε στα καλά.

Την αρχή στα gameplay videos έκανε, το δυνατό χαρτί της Activision, “Call of Duty” με τον υπότιτλο αυτή τη φορά “Advanced Warfare”, το παιχνίδι για ακόμα μια φορά δείχνει δυνατό, είδαμε λίγο από το story του, με τα γραφικά του να είναι καλά αλλά όχι κάτι το άπιαστο, με το “Titanfall” να έχει “δανείσει” στο game τα jetpacks των πιλότων του! Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι το παιχνίδι πουλάει για το multiplayer του οπότε δεν θα μείνω για πολύ σε αυτό, το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι, για ακόμα μια φορά, τα DLC του θα βγαίνουν πρώτα στις κονσόλες τις Microsoft. Το παιχνίδι θα είναι στα χέρια μας στις 4.11.2014

Την σκυτάλη πήρε το Turn10 studio με το καινούργιο μέλος της σειράς “Forza”, “Horizon 2”. Το παιχνίδι θα τρέχει στα 1080p, δεν θα έχει lobby για τους online αγώνες, έτσι όπως τα έχουμε συνηθίσει, πράγμα που θα κάνει την εμπειρία ακόμα πιο γρήγορη, επίσης μάθαμε ότι θα μπορείς να φτιάξεις το δικό σου club, χωρίς να ξέρουμε πολλά για αυτό. Τέλος θα είναι κοντά μας στις 3.9.2014. Για τους φίλους του 5ο μέρος μας είπαμε μόνο ότι η θρυλική πίστα Nurburgring θα συμπεριληφθεί στο παιχνίδι σαν free DLC. Πέρα από αυτό τα drivatar σας θα μεταφερθούν κατευθείαν στο νέο μέλος της σειρά στο Xbox One.

Σειρά είχε το “Evolve”, ένα Co-Op FPS με τέρατα και RPG στοιχεία, το video που είδαμε είχε ωραία γραφικά, μας πληροφόρησε ότι το παιχνίδι θα ανοίξει την beta του πρώτα στο Xbox One καθώς και ότι τα DLC του θα κάνουν το ντεμπούτο τους πρώτα στην κονσόλα της Microsoft. Τέλος μάθαμε ότι εκτός από τους πρωταγωνιστές θα μπορούμε να παίξουμε και σαν τα τέρατα του παιχνιδιού!



Πάμε τώρα στο καινούργιο “Assassins Creed”. Μας είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι το παιχνίδι θα λέγετε “Unity” και θα λαμβάνει μέρος στην Γαλλική Επανάσταση. Στο gameplay που μας έδειξαν είδαμε Co-Op 4 παιχτών, που σε αντίθεση με ότι ξέραμε για την σειρά, έπαιρνε μέρος στο story του παιχνιδιού, με την brotherhood να είναι καθαρά δική μας. Οι τέσσερις assassins μπήκαν με κρυφό τρόπο στα γαλλικά ανάκτορα μαζί με το επαναστατημένο πλήθος και “έδωσαν” σε αυτό το πλούσιο, templar, στόχο τους, για να τον κάνουν ότι θέλουν. Τα στοιχεία δείχνουν καλά και το παιχνίδι θα είναι exclusive για τις καινούργιες κονσόλες, πράγμα που επιτρέπει στο παιχνίδι να έχει πολύ καλά γραφικά και κίνηση (μην με ρωτήσετε στα πόσα έτρεχε όμως).

Ένα trailer-άκι του “Dragon Age: Inquisition”, χωρίς κάτι άλλο πάνω στο παιχνίδι πέρα από την ημερομηνία κυκλοφορίας που είναι οι 7.10.2014.

Άλλο ένα excusive από για την Microsoft είναι το “Sunset Overdrive” που μας έδειξαν ένα demo του αυτού. Το παιχνίδι δείχνει γρήγορο, πολύ χιουμοριστικό με τα όπλα του να είναι από τα κλασσικά, μέχρι καθημερινά αντικείμενα που γίνονται ευφάνταστα φονικά στα χέρια σας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα TPF, με τον χαρακτήρα σας να είναι φτιαγμένος από τα χεράκια σας από την αρχή. Το παιχνίδι θα βγει στις 28.10.2014

Το “Dead Rising 3” έχει βγει στο Xbox One αποκλειστικά στο λανσάρισμα της κονσόλας, τώρα έρχεται η Capcom να μας πληροφορήσει ότι το παιχνίδι παίρνει ένα DLC με όνομα που κοροϊδεύει την ίδια την εταιρία του, και με τον μικρό τίτλο “Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX+ Alpha”, ένα Co-Op arcade τεσσάρων παιχτών που θα παίρνουν μέρος και χαρακτήρες από άλλα γνωστά παιχνίδια της εταιρίας. Το DLC είναι προσβάσημο από τώρα.

Σειρά είχαν τα “Dance Central, Spotlight” και “Fantasia, Music Evolved” που δεν θα πω τίποτα για αυτά, από την μια γιατί δεν είπαν και πολλά και από την άλλην γιατί είναι πολύ αδιάφορα σαν παιχνίδια.

Πάμε στο επόμενο μέλος της σειράς “Fable” που ακούει στο όνομα “Legends”. Για ακόμα μια φορά μιλάμε για exclusive του Xbox One με την beta του παιχνιδιού να έρχεται μέσα στο χειμώνα. Το παιχνίδι φαίνετε ευχάριστο, με ωραία γραφικά και ήρωες που πάντα έχουν κάτι να πουν. Το demo ήταν Co-Op τεσσάρων παιχτών, που στο τέλος του πήραμε την πληροφορία ότι σε αυτό θα μπορείς να παίζεις και ως ο κακός της ιστορίας!

Project Spark”, τι να πω για το καινούργιο παιχνίδι της Microsoft. Νομίζω ότι ένα μόνο πράγμα το περιγράφει, “βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει”. Στο “παιχνίδι” αυτό, εσείς φτιάχνετε το παιχνίδι, το παίζετε και αν θέλετε το μοιράζεστε με όλον τον κόσμο. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και για το PC πέρα από το Xbox One.

Έπειτα είδαμε ένα video από ένα καινούργιο, αποκλειστικό, indie game που ακούσει στο όνομα “Ori and the Blind Forest”. Πρόκειται για ένα 2D platform, με πολύ ωραία γραφικά, σαν να βλέπεις ένα πολύ ωραίο και συμπαθητικό cartoon.

Συνέχεια είχε το μεγάλο χαρτί την παρουσίασης, και δεν είναι άλλο από το “Halo”. Οι ανακοινώσεις για το franchise ήταν πολλές. Για αρχή είδαμε λίγο story από το 5ο κεφάλαιο που θα έρθει στα χέρια μας το 2015. Πέρα από αυτό θα έχουμε κοντά μας, στις 11.11.2014, την “Master Chief Edition”, που πρόκειται για μια έκδοση που περιλαμβάνει τα “Halo”, “Halo 2”, “Halo 3” και το “Halo 4”, για Xbox One, όλα σε ένα Blu-Ray. Τα καινούργια χαρακτηριστικά είναι ότι το 2ο μέρος θα είναι φτιαγμένο από την αρχή, λόγω του ότι κλείνει δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του, το ότι και τα τέσσερα παιχνίδια θα είναι ξεκλείδωτα από την πρώτη στιγμή αφήνοντας σε εσάς την επιλογή πως να τα παίξετε και επιπλέον, βάζοντας σε όποια σειρά θέλετε τα chapters των τεσσάρων κεφαλαίων, φτιάχνοντας έτσι μια λίστα με τα καλύτερα! Μέσα στο πακέτο θα περιέχετε και η τηλεοπτική σειρά (μάλλον όχι όλη, δεν κατάλαβα καλά), που θα ακούσει στο όνομα “Halo: Nightfall” και τα γεγονότα της θα έχουν ως κατάληξη το “Halo 5: Guardians”. Τέλος το πέμπτο κεφάλαιο της σειράς θα ανοίξει την beta του μέσα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2014.

Ακολουθεί ένα video από το καινούργιο παιχνίδι των δημιουργών του “Limbo” που ακούσει στο όνομα “Inside”, το παιχνίδι φαίνετε πολύ ωραίο, αν και 2D platform πάλι, με την ίδια σκοτεινιά του προκατόχου του να πλανάτε στο αέρα.

Ένα μικρό video από την καινούργια περιπέτεια της Lara Croft, μας εξέπληξε ευχάριστα κατά την διάρκεια των demo παρουσιάσεων. Δεν ξέρουμε πολλά ακόμα για το παιχνίδι πέρα από τον τίτλο του “Rise of the Tomb Raider”.

Το σκηνικό αλλάζει και μας μεταφέρει στον άγριο κόσμο του “The Witcher III, Wild Hunt”. Το παιχνίδι φαίνετε πιο ωραίο από ποτέ. Το σενάριο που είδαμε μας μεταφέρει στο κυνήγι ενός τέρατος με τον πρωταγωνιστή να πέφτει πάνω σε ένα τυχαίο περιστατικό και να βοηθάει μια κοπέλα από τους διώκτες της. Έτσι ήθελαν να μας δείξουν πως τα απρόσμενα side-quest θα πετάγονται εκεί που δεν περιμένουμε.

Από τους δημιουργούς του remake του “Killer Instinct”, θα πάρουμε στα χέρια μας άλλο ένα παλιό γνώριμο από τα κιτάπια του πρώτου Xbox που ακούει στο όνομα “Phantom Dust”. Δεν έχω να πω πολλά εδώ γιατί το video που είδαμε δεν περιείχε καθόλου gameplay οποτε…

Είδαμε για ακόμα και πάλι την κατεστραμμένη Νέα Υόρκη του “The Division”, μόνο που αυτή τη φορά το demo προσηλώθηκε στην δικιά μας επίθεση σε κάποιους, απειλητικούς, αγνώστους και δείχνοντας μας το πως μπορούμε να δουλέψουμε ως ομάδα για να τους ρίξουμε. Τα γραφικά για ακόμα μια φορά ήταν καταπληκτικά. Τέλος μάθαμε ότι τα DLC του παιχνιδιού θα βγαίνουν πρώτα στο Xbox One.

Η Platinum Games πήρε το λόγο, παρουσιάζοντας μας ένα παιχνίδι αποκλειστικότητα για την καινούργια κονσόλα της Microsoft που ακούει στο όνομα “Scalebound”. Το παιχνίδι μου έκανε λίγο “Munster Hunter”, με το διαφορετικό ότι τα τέρατα εδώ είναι πραγματικά τεράστια και ο ήρωάς μας καβαλάει και αυτός ένα! Αν μη τι άλλο το παιχνίδι φαίνεται πολύ ενδιαφέρον action game.

Τέλος στην συνέντευξη τύπου έδωσε ένα franchise που πολλοί νομίζαμε ότι έχει πεθάνει και δεν είναι άλλο από το τρίτο μέρος του επιτυχημένου, στο Xbox 360, “Crackdown”. Το παιχνίδι έρχεται για ακόμα μια φορά να μας εκπλήξει με τη υπερβολή του και φέρνει μαζί Co-Op μέχρι τεσσάρων ατόμων.

Αυτά που παρουσιάσεις παιχνιδιών η συνέντευξη έκλεισε με ένα video potpourri από όλα τα παιχνίδια που αναμένετε να κυκλοφορήσουν στην καινούργια κονσόλα της Microsoft. Μεγάλος απόν από την εκδήλωση ήταν αναμφισβήτητα το “Quantum Break” της Remedy, αν και το studio έχει κάνει γνωστό ότι θα δείξει demo του παιχνιδιού στην Gamescom, κάτι λίγο έπρεπε να είχαμε και εδώ σίγουρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις