DragonBall Z: Battle Of Gods, Review

DragonBall Z: Battle Of Gods, Review:

Καινούργια ταινία DragonBall, καινούργιος λόγος για να επισκεφτούμε και πάλι το σύμπαν του πολύ γνωστού manga. Είναι όμως αυτό που πρέπει για να μας πωρώσει και πάλι από την αρχή? Εδώ πρέπει να πω ότι ο Akira Toriyama ήταν από κοντά στην δημιουργία αυτής, φτίαχνωντας τόσο τον βασικό σκελετό της, όσο και τους καινούργιους χαρακτήρες, και εξωτερικά και εσωτερικά. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη, καινούργια, ταινία DragonBall μετά από 17 χρόνια.  

Αλλά ας πάμε στα της ταινίας τώρα:

Θα προσπαθήσω, όσο γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, να μην προβώ σε κάποιο spoil.

Όλα αρχίζουν με το ξύπνημα του Bills, του θεού της καταστροφής. Ξυπνάει μετά από βαθύ ύπνο 39 χρόνων, παρακαλώ! Η αιτία που τον έκανε να ξυπνήσει είναι μια προφητεία ότι αυτή τη χρονιά θα αντιμετωπίσει κάποιον πολύ δυνατό αντίπαλο, πράγμα που ο Bills ανυπομονεί να κάνει. Ο θεός μαθαίνει για τον θάνατο του Frieza και για τους saiyans που είναι υπεύθυνοι για αυτόν, έτσι ψάχνει να βρει τον Goku για να ανακαλύψει αν είναι αυτός ο φοβερός αντίπαλος που έχει να αντιμετωπίσει. Αυτά όσο αναφορά την βασική πλοκή της ταινίας χωρίς να σας την χαλάσω, πάμε στα spoils τώρα: 

SPOIL ALERT:
Ο Bills φαίνεται να είναι πολύ δυνατός, σε σημείο που ο King Kai προσπαθεί να κρύψει τον Goku, όταν αυτός φτάνει στο πλανήτη του για να βρει τον μαχητή. Ο Goku στην τελική εμφανίζετε και ο Bills τους λέει για την μορφή Super Saiyan God, κάτι που περισσότερο μου έδωσε την εντύπωση ότι το “Super” στην αρχή θα μπορούσε να λείπει (στο σύμπαν του DragonBall οι θεοί είναι, θα μπορούσαμε να πούμε απλά, πλάσματα με πάρα πολύ μεγάλη δύναμη πάρα κάτι άλλο). Έπειτα ο Goku προκαλεί σε μάχη τον άγνωστο (για αυτόν) θεό, ο Bills δέχεται και ο πρωταγωνιστής μας γίνετε με την μια Super Saiyan Level 3 αλλά αυτό δεν φαίνεται να φοβίζει καθόλου τον Bills που στην τελική τον νικάει απλά με ένα τίναγμα του δακτύλου του.


Ο Bills έπειτα πάει στην Γη για να δει αν ο Vegeta είναι ο Saiyan God. Στην Γη έχουμε τα γενέθλια της Bulma και όλη η Team Z είναι εκεί. Με τα πολλά και εξαιτίας μια παρεξήγησης ο Bills αποφασίζει να καταστρέψει τον πλανήτη. Όλοι οι μαχητές παίζουν ξύλο μαζί του, και όλοι χάνουν (κάπως κρατάει ο Vegeta κάποια στιγμή αλλά και πάλι…). Ο Goku φτάνει εκεί και με την βοήθεια των DragonBall η Team Z μαθαίνει ότι για να γίνει ο Saiyan God πρέπει πέντε Saiyans με καλή καρδία να δώσουν την δύναμη τους σε έναν έκτο. Οι Saiyans στην Team Z όμως είναι πέντε, τότε αποκαλύπτετε ότι η Videl έχει παιδί στην κοιλία της, οπότε και γίνονται έξι. Ο Goku παίρνει αυτή τη δύναμη και γίνετε Saiyan God, ακολουθεί μια μάχη της οποίας ο νικητής δεν φαίνεται να είναι ούτε ο Goku αλλά ούτε και ο Bills. Στην τελική ο Bills τους λέει ότι ο Whis, ο σύντροφός στην περιπέτεια αυτή είναι ο δάσκαλος του και ότι είναι πολύ πιο δυνατός από τον ίδιο, επίσης τους λέει ότι το σύμπαν τους είναι το έβδομο μεταξύ δώδεκα συμπάντων και ότι όλα έχουν από έναν θεό της καταστροφής. Τέλος μαθαίνουμε ότι ο Bills χρησιμοποίησε μόνο το 80% της δύναμής του. 
END OF SPOIL.

Στους διαλόγους και γενικά στο στήσιμο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε και τόσο πολύ. Μπορούν και καλύτερα. Υπάρχουν στιγμές που είναι λίγο άκυρες (όπως το σκηνικό με τον Emperor Pilaf), που δεν βοηθάν την πλοκή. Το καλό είναι όλη η ταινία μου έδωσε την εντύπωση ενός μεγάλου επεισοδίου και δεν με κούρασε ούτε στο ελάχιστο (ίσα-ίσα που ήθελα και κανένα μισαωράκι παραπάνω). Οι καινούργιοι χαρακτήρες δεν φαίνετε να ανοίγονται και πολύ σε εμάς, και πέρα από το παιδιάστικο, κακομαθημένο και γεμάτο όρεξη για φαΐ και ύπνο, Bills δεν μαθαίνουμε σχεδόν τίποτα για τον Whis.

Η ταινία μας αφήνει στα κρύα του λουτρού, και φαίνεται καθαρά ότι ο Toriyama έχει σκεφτεί την συνέχεια του, πολύ πετυχημένου του, manga. Το γεγονός και μόνο ότι η ταινία δεν αποτελεί filler, όπως, σχεδόν, όλες οι ταινίες anime που βγαίνουν πάνω σε κάποια σειρά, και είναι γεγονότα που έγιναν μεταξύ του προτελευταίου και τελευταίου manga της σειράς, είναι άλλο ένα στοιχείο. Τέλος μιλάμε για κάτι που άνοιξε μια άλλη πόρτα στο σύμπαν του DB γενικά, βάζοντας στο παιχνίδι τουλάχιστον άλλους δέκα με δώδεκα δυνατούς αντιπάλους για τον Goku και την παρέα του.

Αναπόφευκτα θα πρέπει να μιλήσω και για τις σκηνές δράσης (ε, όπως και να το κάνουμε, για DB μιλάμε). Αυτές λοιπόν είναι λίγες σε σχέση με την διάρκεια της ταινίας σε χρόνο και δεν έχουν το πάθος που έχουν άλλες ταινίες, πχ. να αναφέρω το ξύλο που πέφτει και στις τρεις ταινίες με τον Broly. Η καινούργια μορφή Super Saiyan δεν φαίνεται και τόσο εντυπωσιακή, σε σχέση με τον Super Saiyan Level 3 πχ. Το πολύ ωραίο παρόλα αυτά, είναι η σκηνοθεσία στις μάχες που μας δίνει φοβερή και γρήγορη κίνηση, όπως πρέπει για να περάσει αυτό που θέλει να περάσει.

Ο ήχος είναι αυτός που περιμένετε, με τα γνωστά θέματα του DB να επιστρέφουν. Οι ηθοποιοί που έδωσαν τις φωνές τους είναι οι ίδιοι (στα ιαπωνικά) και έχουν κάνει μια πολύ καλή δουλειά.

Κλείνοντας να πω ότι, όπως καταλάβατε, η ταινία με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα. Μου άρεσε και πολύ, απλά ήθελα παραπάνω δράση. Δράση που ίσως κάποια στιγμή μας την δώσει ο δημιουργός με κάποιο καινούργιο manga ή anime. Τέλος όσοι εκεί έξω βλέπατε, και βλέπετε ακόμα anime, δείτε την σίγουρα. Δεν είναι μεγαθήριο της κατηγορίας σε καμία περίπτωση, αλλά είναι μια ωραία ανάπαυλα από την καθημερινότητα, για να νιώσουμε όπως όταν ήμασταν παιδιά, και “πετούσαμε” απο'δώ και απο'κεί, βλέποντας για 1η φορά τις καινούργιες, για τότε, περιπέτειες του Goku και των φίλων του (ΝΑΙ, στον Vegeta αναφέρομαι)!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις