Jako the Galactic Patrol Man

Jako the Galactic Patrol Man (Ginga Patrol Jako):
Η νέα δημιουργία του Akira Toriyama.

    
Για όλους εσάς που δεν γνωρίζετε ο Akira Toriyama είναι ο (μικρός θεούλης) που έγραψε το manga του DragonBall, όπως είναι λογικό λοιπόν δεν μπορούσα να αφήσω απαρατήρητο το γεγονός ότι ο δημιουργός του ωραιότερου, κατά πολλούς, και αγαπημένου, προσωπικά, manga γράφει κάτι καινούργιο.

Από πολλούς στο internet εδώ και καιρό ακούγετε ότι ο Akira θα γράψει καινούργιο manga που αφορά το DragonBall. Ο ίδιος, καθώς και η Toei Animation, που έχει τα δικαιώματα του DragonBall σαν σειρά, είχαν πει ότι αν η τελευταία ταινία DragonBall ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια γεν σε box-office στην Ιαπωνία θα ξανασχοληθούν  με το manga, πράγμα που έγινε. Οι φήμες λοιπόν για το καινούργιο manga του Akira το θέλουν να είναι prequel του DragonBall.

Αλλά ας πάμε στη δημιουργία αυτή καθεαυτή. Έχει βγει (και μεταφραστεί στα αγγλικά) το 1ο μόνο τεύχος του manga, που είχε και την τιμητική του στο Jump (περιοδικό που το εκδίδει) με το δικό του εξώφυλλο. Σε αυτό οι πρωταγωνιστές είναι δύο, ένας παππούλης που ζει σε ένα νησί απομονωμένος και ένας συμπαθητικός εξωγήινος που πέφτει σε αυτό το νησί, ο Jako ή Jaco.

SPOIL ALERT: Ο Jako, λοιπόν, είναι φύλακας ενός μέρος του γαλαξία και έρχεται στην Γη για να την προστατεύσει από μια εξωγήινη απειλή που θα έρθει σε αυτή. Στο δρόμο το διαστημόπλοιο του, τρακάρει στην Σελήνη και πέφτει κοντά στο νησάκι που μένει ο Oomori, ένας παππούς (που μοιάζει κάπως στον Dr. Gero), επιστήμονας/μηχανικός, που έχει ξέμεινε εκεί μετά από ένα αποτυχημένο project. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η εξωγήινη φυλή είναι οι Saiyans και ότι αυτοί που θα έρθουν είναι ο Vegeta και ο Nappa. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο Goku που περιμένουμε να έρθει. END OF SPOIL

Το manga είναι πιο μεγάλο από τα κανονικά τεύχη, περίπου το διπλάσιο. Σε αυτές τις σελίδες ο Akira μας γνωρίζει τους δύο πρωταγωνιστές με το δικό του, χιουμοριστικό τρόπο εκεί που πρέπει. Το 1ο τεύχος αρχίζει μια ωραία ιστορία και μας αφήνει σε αγωνία λέγοντας μας ότι στο επόμενο τεύχος οι δύο πρωταγωνιστές θα γνωρίσουν κάποιον καινούργιο χαρακτήρα. Προσωπικά, δεν βλέπω την ώρα να διαβάσω και τα υπόλοιπα. Έχουν βγει στο internet και τα δύο επόμενα τεύχη άλλα μόνο στα ιαπωνικά….

Το σχέδιο είναι το γνώριμο του δημιουργού και οι διάλογοι κάποιες φορές γυρνάν σε χιουμοριστικές καταστάσεις, όπως (έχει πει αρκετές φορές ότι) αρέσκετε να γράφει ο Akira.

Σας προτείνω να το διαβάσετε, ιδικά αν είστε fans του DragonBall, γιατί είναι πολύ ωραίο και, αν κρίνουμε από τις προηγούμενες δουλειές του Toriyama, θα συνεχίσει να είναι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις