Sony, Press Conference, E3 2014



Τέλος για σήμερα σειρά είχε η Sony, η οποία πέρα από την μέρα κλείνει και τις ζωντανές εμφανίσεις στις συνεντεύξεις τύπου (καθότι η Ninty θα παίξει πάλι με Direct και φέτος). Η συνέντευξη τύπου μεγάλη, με πολλά να πούμε, πάμε για ακόμα μια φορά με την σειρά που μας τα έδιξαν:

Η αρχή έγινε με το “Destiny” της Bungie. Η Sony φαίνεται να έχει δώσει πολύ στο παιχνίδι από στο studio που έχασε η Microsoft. Έτσι είχαμε ένα trailer που εστίασε περισσότερο στην ιστορία του παιχνιδιού, είχαμε την ανακοίνωση για την beta σύντομα, και τέλος ότι το PlayStation 4 θα έχει αποκλειστικό περιεχόμενο για το παιχνίδι.

Σειρά είχε το, αποκλειστικό, “The Order 1886”. Είδαμε ένα demo του παιχνιδιού που παρουσιάζει αυτό που μας είπαν και πιο παλιά, το ότι το gameplay συνδέετε άμεσα με τα cut-scenes χωρίς να προειδοποιήσει τον παίχτη για κάτι. Τα γραφικά ήταν από αλλού! Πάρα πολύ ωραία με το φωτισμό να δίνει ατμόσφαιρα και τους δύο εχθρούς να φαίνονται πολύ ωραίοι.

Έπειτα ήρθε η σειρά για ακόμα έναν indie τίτλο, στην έκθεση, και το όνομα του “Entwined”. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με ωραία γραφικά, με δύο πρωταγωνιστές, που, αν δεν παίζετε διπλό, τους ελέγχεται και του δύο. Στα του gameplay, πρόκειται για ένα παιχνίδι που οι χαρακτήρες προχωράν μπροστά και εσείς τους ελέγχεται για να πάρετε τα power-ups ή να ξεφύγετε εχθρούς.

Μας έδειξαν, και λίγο στα γρήγορα, το καινούργιο DLC για το “Infamous, Second Son”, που ακούσει στο όνομα “First Light”. Το οποίο θα βγει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Το “Little Big Planet” θα κάνει την εμφάνιση του στο PS4 με το τρίτο μέρος της σειράς. Εδώ όλα είναι γνωστά, φαντασία να έχετε! Τα καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι είναι ότι έχουμε τρεις καινούργιους χαρακτήρες με τις δικιές του δυνάμεις ο καθένας. “Oddsock”, είναι ένα (ας μου επιτραπεί η λέξη) σκυλάκι που τρέχει γρήγορα και έχει την δυνατότητα να “περπατάει” στους τοίχους. “Toggle”, είναι ο δυνατός της υπόθεσης, τραβάει αντικείμενα και είναι βαρύς, με ένα πάτημα του κουμπιού όμως γίνετε το ακριβώς αντίθετο, μικρός και ελαφρύς. Τέλος έχουμε τον “Swoop”, ένα ιπτάμενο ζωάκι που μπορεί να τραβάει αντικείμενα, καθώς και τους άλλους χαρακτήρες. Επίσης ανακοινώθηκε ότι όλες οι πίστες που έχουν δημιουργηθεί, από τους παίχτες, στα δύο προηγούμενα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμες και στο τρίτο.

Σκυτάλη πήρε το “Project Beast”, που πλέον ονομάζετε “Bloodbone”, δεν είδαμε και πολλά από το παιχνίδι πέρα από ένα σκοτεινό και πέρα για πέρα ατμοσφαιρικό trailer.

Είδαμε ένα demo του “FarCry 4”, σε άλλο σημείο του παιχνιδιού από αυτό που είδαμε στην Ubi. Εδώ είχαμε να κάνουμε με την κατάληξη μια βάσης από τον πρωταγωνιστή που το κατάφερε με την βοήθεια και των ζώων του περιβάλλοντος (κλασσικό “FarCry”) αλλά και με την βοήθεια ενός δεύτερου παίχτη που μπήκε στο παιχνίδι και βγήκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τα γραφικά για ακόμα μια φορά ήταν πολύ ωραία. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι το παιχνίδι επιτρέπει και σε αυτούς που δεν έχουν το παιχνίδι να το παίξουν multiplayer αρκεί να το έχει κάποιος φίλος σας! Αυτή η λειτουργία θα δουλεύει στο PS4 αλλά (αν κατάλαβα καλά) και στο PS3.

Σειρά είχαν δύο video, χωρίς πολύ gameplay όμως από τα, “Dead Island 2” και “Battlefield, Hardline ”, καθώς και η ανακοίνωση ότι το “Diablo III, Ultimate Evil Edition” θα περιέχει παραπάνω υλικό στο PS4.

Για ακόμα μια φορά είδαμε video από αρκετούς indie τίτλους, με την Sony να δίνει βάρος στο “Magicka 2” καθώς και στην επανέκδοση του “Grim Fandango” για το PS4 και το PSVita. Τέλος κάπου παρακάτω είδαμε την καινούργια δημιουργία από το studio που μας έδωσε το πανέμορφο “Journey”, που ακούει στο όνομα “Abzu”.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο, indie παιχνίδι που πολλές μεγάλες εταιρίες θα το ζήλευαν, που ακούσει στο όνομα “No Mans Sky”. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που, φαινομενικά, δεν έχει όρια! Οι δημιουργοί του έχουν υποσχεθεί ότι ο κάθε παίχτης θα είναι απόγονος διαφορετικού πλανήτη, με τα δικά του πλάσματα και ζωή. Η μετάβαση, δε, από τον πλανήτη στο αχανές διάστημα και πάλι σε κάποιον άλλον πλανήτη γίνετε κανονικά σαν να μπαίνεις στην ατμόσφαιρα του χωρίς loading η κάτι! Τέλος τα γραφικά του φαίνονται πολύ καλά με τον πλανήτη που είδαμε να έχει την δικιά του προσωπικότητα και το διάστημα να φαίνεται αχανές και απειλητικό.

Καινούργιο IP από τα χέρια του Suda51 αποκλειστικά για το PS4, “Let It Die”. Δεν είδαμε και πολλά πέρα από ένα μουντό και άρρωστο live action trailer, παντρεμένο με λίγο gameplay.

Αναφορές σε “Morpheus”, μια μικρή μπηχτή στην Microsoft για το Kinect, PSN stuff και άλλες αναφορές διαδικτυκού ύφους ακολούθησαν μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony έκανε συμφωνία με το YouTube και πλέον θα μπορείτε να ανεβάζετε να video σας από το PS4 στο site κατευθείαν.

Κάποια “free to play” παιχνίδια (“Planet Side 2” αξίζει να σημειωθεί) και μάθαμε ότι το PSNow θα λειτουργεί και στις καινούργιες τηλεοράσεις της Sony, ότι το PSTV θα βρει τον δρόμο του για την Ευρώπη τον χειμώνα που μας έρχεται καθώς και ότι θα κυκλοφορήσει σε πακετάκι μαζί με ένα παιχνίδι, ένα DualShock 3 και HDMI καλώδιο.

Σειρά είχε το “Mortal Kombat X”. Είδαμε ένα demo του παιχνιδιού, που δείχνει πολύ ωραίο στις καινούργιες κονσόλες, καθώς και δύο καινούργιους χαρακτήρες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην σειρά. Το αίμα ρέει άφθονο, ειδικά στο τέλος του video.

Αδιάφορα θα χαρακτήριζα τα νέα όσο αναφορά μια σειρά που ετοιμάζει η Sony αποκλειστικά για το PS4, που λέγετε “Powers” και παίρνει την θεματολογία της από το ομώνυμο comic, καθώς και την ταινία από το “Ratchet and Clank”. Έπειτα είχαμε την ανακοίνωση των, αναμενόμενων, remaster για το PS4 των “The Last of Us” και “Grand Thief Auto V”. Για το πρώτο μάθαμε ότι θα είναι στα χέρια μας στις 24.7.2014, για το δεύτερο μάθαμε ότι όλοι οι κάτοχοι του παιχνιδιού στο PS3 και Xbox360 θα μπορούν να μεταφέρουν τους online χαρακτήρες τους από τα δικά τους παιχνίδια στο PS4 χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τέλος στα videos και τις ανακοινώσεις έδωσε ένα video από το, αναμενόμενο, “Metal Gear Solid V, The Phantom Pain”.

Επιστροφή στα demo και βλέπουμε για πρώτη φορά τον Batman στο καινούργιο του παιχνίδι, “Arkham Knight”, σε κίνηση. Η πόλη του Gotham φαίνεται τεράστια και πολύ ωραία. Αφού “πέταξε” λίγο, ο ήρωας μας πάτησε στον δρόμο και κάλεσε το Batmobile. Το αμάξι φαίνεται φοβερό και επιβλητικό, με τον πρωταγωνιστή να ανοίγει πυρ σε κάποιους εχθρούς του μέσα από αυτό. Τέλος μάθαμε ότι το PS4 θα περιέχει αποκλειστικό περιεχόμενο που θα έχει να κάνει με τον ScareCrow.

Η συνέντευξη έκλεισε με ένα video από το καινούργιο κεφάλαιο του “Uncharted” για το PS4. Σε αυτό δεν είδαμε και πολλά, πέρα από το υπότιτλο του παιχνιδιού που ακούσει στο όνομα, “A Thiefs End” και ότι το παιχνίδι θα είναι στα χέρια μας το 2015.

Αυτά και από την Sony και για φέτος! Σειρά έχει αύριο η Nintendo, με το Direct της για να μας καταπλήξει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις